Natuurgeneeskunde

 

Natuurgeneeskunde is gebaseerd op het aanspreken van het natuurlijke zelfgenezende vermogen van het lichaam. Het aanspreken van dit zelfgenezende vermogen gebeurd door het inzetten van kruiden, natuurlijke middelen, bioresonantie, massages en/of voeding- of leefadviezen. De behandeling is gericht op de mens in zijn geheel en op het totale welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk.

In de natuurgeneeskunde worden geen schadelijke of sterk werkende middelen toegepast waardoor een verbetering van klachten geleidelijk verloopt. Om tot een diagnose te komen wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen waarin de klacht, ziektegeschiedenis, erfelijke belasting, medicijngebruik en voedingsgewoonten worden besproken.

De therapie bestaat meestal uit een voedingsadvies aangevuld met een kruid of supplement.
Kruiden zetten het lichaam op een subtiele manier aan om zichzelf te genezen.
Een supplement vult een tekort aan wat niet gemakkelijk met voeding te bereiken is.
Zowel het kruid als het supplement worden tijdelijk gebruikt. Soms kies ik in overleg voor een ander middel of andere methode.

Tijdens het eerste consult neem ik de anamnese af waarna ik de iris bekijk met een irismicroscoop en foto’s van de iris neem. Tijdens het tweede consult bespreek ik de foto’s en het behandelplan waarna we starten met de eerste behandeling.

 

Karin links 16-12-2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste consult kost € 55,- inclusief BTW
Het vervolgconsult kost € 42,50 inclusief BTW
Een kort vervolgconsult kost € 25,- inclusief BTW
Betaling contant, er is geen pinautomaat aanwezig.

De praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping van mijn woonhuis.